Kynuté bulky/ chlebánky s medvědím česnekem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hl. mouky, 250 ml vody (syrovátky), lžička soli, lžička cukru, 1 droždí, 3 lžíce oleje, hrst nasekaného medvědího česneku, na posypání hrubá sůl/ kmín/ semínka

POSTUP PŘÍPRAVY

Zadělávala jsem v pekárně, takže klasika nejdřív smíchat tekuté a pak přidat suché přísady, ale určitě lze zadělat jako klasické kynuté těsto, podle toho jak je každý zvyklý..Necháme asi hodinu kynout, pak zapracujeme medvědí česnek, uplácáme bochánky nebo jaký tvar má kdo rád, dáme na plech, potřeme studenou vodou a posypeme tím kdo co má rád..necháme opět cca půl hodky kynout a nakonec upečeme, na 220 st. cca 10-15 min, ihned po upečení jsem ještě opatrně potřela vodou..z této dávky jsem měla 16 ks
Jsou výborné samotné nebo jen tak s lučinou:)