Třešňový džem s chia semínky. Raw rychlovka.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g třešní nebo i jiné vhodné ovoce, 2-4 lžíce medu nebo agáve sirupu, 2 lžíce chia semínek, cca 2 lžíce vlažné vody, 1/2 lžičky vanilky (já použila Bio cukr s kousky vanilky)

POSTUP PŘÍPRAVY

Inspirací mi byl Albert magazín, kde dělali podobný džem z malin. Je to jednoduchá rychlovka a moc mě překvapil výsledek. Rozmixujeme všechny přísady, ochutnáme a případně přisladíme, já použila agáve sirup. Přendejte do skleničky a nechte v lednici minimálně jednu hodinu tzv usadit. Struktura chia džemu se vám může zdát trochu nezvyklá, pak ho můžete nechat odpočinout přes noc v lednici a ráno znovu rozmixovat. Je samozřejmě nutné uchovávat v lednici a je určen k brzké spotřebě. Dnes ho mám pátý den a ráno na croissanty byl luxusní.