OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA BEZ CUKRU BEZ PUDINKU - sterilováno v troubě



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 kg ovoce 375 ml vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Sklenice pořádně umyju opláchnu a vysteriluji v troubě. Neutírám je.
Vypeckované ovoce nebo ovoce nakrájené na kostky rozvařím ve vodě. Opravdu dávám na 3 kg ovoce jen 375 ml vody. Ovoce samo pustí vodu. Rozvařím (var 8-10 min ), pak rozmixuj a naliju do skleniček.
Na hlubší plech si položím bavlněnou utěrku, na tu položím sklenice mezi kterými nechám mezery. Na plech s utěrkou naliju vodu (asi 2-3 cm a případně dolévám, aby plech nebyl bez vody) a steriluji při teplotě 200 - 210 st. (menší skleničky 5-8 min, větší 10-13 min). Po vyndání z trouby se neotáčejí dnem vzhůru.Na uvedené množství jsem potřebovala 17 skleniček od jogurtů. V dávce na fotce jsem dala 2 jablka, 2 banány, menší misku jahod (zahradní i lesní) + trochu malin a asi 1300 g vypeckovaných třešní i se slupkou. Pokud se dělá kyselejší ovoce, buď se přidá trochu cukru nebo se přidá nějaké sladší ovoce.