Slaná buchta "co dům dal"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Základem mi byla kdysi na netu nalezená snídaňová slaná buchta, ale trochu jsem si ji upravila. Mouka jde nahradit např. kukuřičnou krupicí pro bezlepkovou variantu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Základ:
200 g hladké mouky (= vrchovatý hrnek 250 ml) - lze nahradit pšeničnou nebo kukuřičnou krupicí, dětskou krupičkou
250 g strouhaného tvrdého sýra (nebo směs jakýchkoliv sýrů) - dávám klidně i víc - např. eidam, uzený a když nivu, to pak už skoro nesolím
200 g šunky nebo uzeného nadrobno nebo pečeného masa
1 prášek do pečiva
320 ml mléka (lze místo části mléka použít zbytek zakysané smetany)
80 ml oleje
4 vejce
1 cibule nadrobno
2 prolisované stroužky česneku
sůl, pepř, petrželka nebo jiné bylinky

Ingredience navíc (nemusí být):
dle libosti dejte cokoliv, co je třeba zpracovat - např. žampiony, paprika, rajče, brokolice, špenát...

Vyšleháme 4 vejce do pěny, osolíme, opepříme, postupně přidáváme nakrájené ingredience, sýr, přilíváme mléko s olejem a nakonec zapracujeme do jemného těsta mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Vlijeme do zapékací mísy (35 x 25 cm) vyložené pečícím papírem, pečeme na 180°C cca 30-35 min.

Dobrou chuť!

hladká mouka (lze nahradit pšeničnou nebo kukuřičnou krupičkou)
směs sýrů
vyšlehat 4 vejce, osolit, opepřit
mléko s olejem
přimícháme uzené, sýry
smícháme cibuli, prolisovaný česnek, brokolici
a třeba i žampiony
vylijeme do zapékací mísy
upečeme na 180°C asi 30-35 min.
Dobrou chuť!