POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Základem mi byla kdysi na netu nalezená snídaňová slaná buchta, ale trochu jsem si ji upravila. Mouka jde nahradit např. kukuřičnou krupicí pro bezlepkovou variantu.
POSTUP PŘÍPRAVY
Základ:
200 g hladké mouky (= vrchovatý hrnek 250 ml) - lze nahradit pšeničnou nebo kukuřičnou krupicí, dětskou krupičkou
250 g strouhaného tvrdého sýra (nebo směs jakýchkoliv sýrů) - dávám klidně i víc - např. eidam, uzený a když nivu, to pak už skoro nesolím
200 g šunky nebo uzeného nadrobno nebo pečeného masa
1 prášek do pečiva
320 ml mléka (lze místo části mléka použít zbytek zakysané smetany)
80 ml oleje
4 vejce
1 cibule nadrobno
2 prolisované stroužky česneku
sůl, pepř, petrželka nebo jiné bylinky
Ingredience navíc (nemusí být):
dle libosti dejte cokoliv, co je třeba zpracovat - např. žampiony, paprika, rajče, brokolice, špenát...
Vyšleháme 4 vejce do pěny, osolíme, opepříme, postupně přidáváme nakrájené ingredience, sýr, přilíváme mléko s olejem a nakonec zapracujeme do jemného těsta mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Vlijeme do zapékací mísy (35 x 25 cm) vyložené pečícím papírem, pečeme na 180°C cca 30-35 min.
Dobrou chuť!
hladká mouka (lze nahradit pšeničnou nebo kukuřičnou krupičkou) |
směs sýrů |
vyšlehat 4 vejce, osolit, opepřit |
mléko s olejem |
přimícháme uzené, sýry |
smícháme cibuli, prolisovaný česnek, brokolici |
a třeba i žampiony |
vylijeme do zapékací mísy |
upečeme na 180°C asi 30-35 min. |
Dobrou chuť! |