KEČUP OD RENATKY

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 kg rajčat, 10 větších jablek, 3 řepy, 8 velkých cibulí, 2 rovné lžíce soli, 8 ks hřebíčků, půl lžičky skořice, 4 bobkové listy, 0,5 kg cukru, 1/4 l octa, 2 lžíce sladké papriky

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše pokrájíme na menší kousky (rajčata by měla být hodně zralá a jablka krájíme i se slupkou), vše dáme do velkého hrnce a vaříme tak dlouho, dokud není vše důkladně rozvařené. Po uvaření dobře rozmixujeme a propasírujeme přes cedník. Dál vaříme do zhoustnutí, nalijeme do sklenic a sterilujeme na 80 stupňů dvacet minut. Z dávky je cca 13 sklenic 0,3l. Můžeme ještě přidat feferonky nebo česnek.