PEČENÝ ČAJ

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg rybízu, 1 kg letního ovoce, 3/4 kg cukru, 2 lžičky, skořice, 4 ks badyánu (voňavé koření), 5 ks hřebíčku, 2 citrony, cca 2 dcl rumu (nemusí být)

POSTUP PŘÍPRAVY

Nachystáme si hlubší pekáč...větší ovoce nakrájíme na kostičky (i oloupaný citron) a dáme do pekáče. Přidáme všechno ostatní drobné ovoce, zasypeme cukrem.
Nakonec dáme všechno koření a dobře promícháme.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180-200°C asi 30 minut. Během pečení asi dvakrát promícháme.
Hned po upečení přidáme rum, rychle promícháme, naplníme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru jako marmeládu...
Použití:
Do hrnečku dáme 1-2 lžíce této směsi, zalijeme horkou vodou. Vypijeme jako čaj a na spodu hrnečku nás čeká pochoutka v podobě kousků ovoce.