Rybí filé zapečené s rajčaty a Nivou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 kostky rybího filé ( treska apod. nejlépe bez kostí),3 rajčata,česnek podle chuti,špetku oregána,pepř,sůl,citonovou šťávu a 10 dkg Nivy,olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Pekáček nebo zapékací misku vytřeme olivovým olejem, poklademe kostky zmraženého ( pouze trochu povoleného) filé,které jemně osolíme a pokapeme citronovou šťávou,( solíme jen jemně -Niva je slaná) necháme 10 minut stát.Mezi tím si nahrubo rozmixujeme ( aby zůstaly částečně kousky) oloupaná rajčata,česnek(3-4 stroužky), 1 lžíci olivového oleje a oregáno.Filé jemně opepříme barevným pepřem a zalijeme umixovanou směsí, dáme zapékat do vyhřáté trouby na 200°C.Zapékáme asi 25 minut a pak posypeme nastrouhanou Nivou a zapékáme, ještě dalších asi 10 minut) do zlatova).Podáváme s vařeným bramborem.