Kynuté švestkové knedlíky s tvarohem- sezóna švestek začíná



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g hrubé mouky,200 ml vlažného mléka,1 lžičku soli,2 lžičky krystalového cukru,půl kostky droždí,švestky, na posypání tvaroh(kupuji Olešnický),moučkový cukr,rozpuštěné máslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Do nádoby dáme vlažné mléko rozšlehané vejce,odváženou mouku,cukr,sůl a navrch rozdrobíme droždí-zapneme program těsto a necháme pracovat.( je.li třeba přidáme mouku či mléko,abychom měli polotuhé těsto),mezi tím si vypeckujeme švestky.Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící kousky -které v ruce zpracujeme -zploštíme a do každého zabalíme 2 vypeckované švestky ( máme-li větší ,tak 1).Necháme ještě 10 minut na pomoučeném vále kynout.Mezi tím si dáme vařit větší kastrol vody.Knedlíky dáváme do vařící se vody ,přikryjeme pokličkou a vaříme 4 minuty.( pozor na utíkající páru),pak promícháme a dovaříme odkryté ještě dalších 5 minut.Knedlíky vyndáme propíchneme je vidličkou,aby vyšla pára.Na talíři je posypeme tvarohem ,cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.