kuře na švestkách



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kuře, 2 hrnky vyloupaných švestek, nakrájených na čtvrtky, 1 hrnek červeného vína( suché např. Frankovka), 1/2 hrnku másla, 1 lžíce octa, 1 lžíce hl. mouky, tymián, pepř, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY

naporcované kuře zalijeme vínem s tymiánem a octem a dáme do pekáče uležet na noc. Druhý den kuře osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a spolu s nálevem a šupneme do trouby. Po chvíli pečení přidáme švestky a pečeme do zlatova.
Občas lze udělat verzi číslo 2. a to kuře na ananasu a to je to samé, jen se použije bílé víno a ananas místo švestek. Je to též vynikající. Jako přílohu jíme brambor.
Vychytávka na tymián: svážu pár svazečků nití a dám na různá místa v pekáči, jde potom snadno vyndat, tedy pokud se použije čerstvý.