Veselý cizrnový salát

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 sklenice cizrny (kupuji v Lidlu), nebo půl balíčku cizrny v pytlíku, mražené fazolové lusky, minimálně 5 žampionů, 2 papriky, rajčata, olej, sůl, česnek,koření (nejlepší je směs Adžika, ale stačí i grilovací, nebo jen sůl), vejce natvrdo-nemusí být.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cizrnu z plechovky slijeme, tu z pytlíku uvaříme dle návodu. Na pánvi osmahneme plátky žampionů a nakrájené papriky a rajčata, zasypeme kořením a přidáme rozmačkaný česnek. V hrnci s vroucí osolenou vodou vaříme 8-10 minut fazolky, necháme pak okapat. Uvařenou cizrnu, fazolky, osmažené papriky, rajčata a žampiony smícháme, přidáme trošičku oleje buď z pánve, nebo olivový, pořádně promícháme a popřípadě ještě osolíme. Kdo chce salát pestřejší, může přidat ještě nakrájená vejce. Salát necháme vychladnout.

Můžeme použít jako přílohu ke grilovanému masu, ale u nás nejčastěji jíme samotný jen topinkami.