TĚSTOVINY S DOMÁCÍ RAJČATOVOU SMĚSÍ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny pro 4 osoby: Špagety dle počtu osob, 1 konzerva loupaných krájených rajčátek, 1 paprikový lusk (případně i feferonku), 1 střední cibule, 1 stroužek česneku, 1 PL kečupu, 1 deci vody, 1 trojúhelníček taveného sýru, 1 lžička krystalového cukru (nemusí být) 1 malá špetka sušeného oregána (nemusí být) strouhaný tvrdý sýr, sůl, slunečnicový olej do pánvičky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Směs na těstoviny, kterou jsem si postupně upravovala do této finální podoby.

Postup:
Na pánvičce s olejem orestujeme drobně nakrájenou cibuli, postupně přidáme proužky papriky a ke konci nasekaný česnek.
Jak směs začne slabě růžovět, zalijeme trochou vody, zakryté vydusíme-trvá to jen pár minut.
Pak vložíme kostičky rajčátek z konzervy i s nálevem, přidáme trojúhelníček sýru, kečup a cukr.
Osolíme a povaříme do zhoustnutí.
Hotovou omáčku celkově dochutíme a přidáme sušené oregano.
Ještě teplou směs spojíme s uvařenými těstovinami a na talíři zasypeme strouhaným sýrem.

Přeji dobrou chuť.