Zavařená dýně

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Dýně, cukr, kyselina citronová, hřebíček, citronka (stava z citronu) voda, ocet.

POSTUP PŘÍPRAVY

Dýni očistíme od jader a slupky, dužinu nakrájíme na kostičky, a naložíme přes noc do vody s octem. Dýni vaříme v nalevu, ale nálev na zalévání kompotu si varim zvlášť. Takže do pěti litru vody dávám 1250g cukru krystal, 200ml citronky a jednu lžičku kyseliny citronove, a asi devět hřebíčků. Nálev dám vařit. Do druhého hrnce dam odkapanou dyni a zaliju stejným nálevem jen bez hřebíčku. Vaříme do sklovata (dýně nesmí být uvařena moc). Děrovanou naběračkou nabiráme dýni do sklenic, zalijeme vařícím nálevem. Sklenici uzavřeme a položíme do deky dnem vzhůru.\r\n\r\nPo vychladnuti můžete konzumovat. Moje děti ji zbožňují. Nemohla jsem najít recept který by byl stejný jako kdysi od babičky. Nakonec jsem si ho udělala podle sebe a musim rict ze chutná všem, snad bude i vám. Dobrou chuť