Dukátové buchtičky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

360ml vlažného mléka, 1 rozmíchané vejce, 4 lžíce oleje, 5 lžic třtinového cukru, citronová kůra, 575g hladké mouky (někdy dávám 1/3 celozrnné mouky nebo špaldové), 30g droždí (nebo 7g sušeného)\r\nKrém: 800ml mléka, 4 lžíce třtinového cukru, 1 sáček vanilkového pudinku, 1 vanilkový cukr, 50g másla, 3 žloutky, rum

POSTUP PŘÍPRAVY

Zadělávám v pekárně, takže vkládám v uvedeném pořadí.\r\nVykynuté těsto zpracuji na vále a dělám válečky, které naskládám do olejem vymaštěného pekáče těsně vedle sebe, nakonec přeříznu na velikost buchtiček, potřu olejem a dám do vyhřáté trouby na 190st. (po chvilce stáhnu na 160st.) péct cca 15min\r\nHotové poléváme na talíři krémem.\r\nKrém: Uvařit jako klasický pudink, do uvařeného vmíchat máslo, žloutky, rum (když dělám pro děti, tak vynechávám žloutky i rum a i tak super:)

Příprava před upečením
Po upečení hezky zaplnily skoro celý pekáč