OVOCNÝ CHLEBÍČEK



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g hrubé mouky 150 g moučkového cukru kůra z 1 omytého citronu 2 vejce 150 g loupaných sekaných mandlí 550 g sušeného a kandovaného ovoce (rozinky, brusinky, fíky, hrušky apod.) 100 g sekaných vlašských ořechů vejce na potření. Foto v CUKROVÍ

POSTUP PŘÍPRAVY

Mezi tradiční cukroví, na kterém si pochutnává Jiří Babica, patří tato specialita jeho mámy Magdaleny. Oba svorně tvrdí, že se povede vždycky. Jak na to? Cukr, vejce a citronovou kůru mícháme do zhoustnutí. Přidáme nasekané sušené a kandované ovoce, mandle a ořechy. Důkladně promícháme a nakonec vsypeme mouku. Těsto na válu dobře propracujeme a vytvarujeme z něj válec, který přendáme na plech vyložený pečicím papírem a povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 160-180 °C asi 30 minut. Po vychladnutí chlebíček nakrájíme na tenké řezy; lepší je ale počkat s krájením až do druhého dne.