VOSÍ ÚLKY

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

160 g dětských piškotů, 150 g moučkového cukru, 60 g másla, 2 lžíce kakaa, 4 lžíce rumu, 2 lžíce mléka, moučkový cukr na vysypání formiček, náplň: 80 g másla, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce rumu, 30−35 piškotů na uzavření

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškoty rozdrtíme (rozválíme nebo rozmixujeme), smícháme s prosetým cukrem, máslem změklým při pokojové teplotě, kakaem, rumem a mlékem, zpracujeme hladké těsto a necháme ho v lednici alespoň hodinu ztuhnout.
Formičku na včelí úly vysypeme cukrem a vmačkáváme do ní kousky těsta, které dobře vytvarujeme a poté z formičky vyklepneme. Úly plníme náplní utřenou z másla, cukru a rumu a zalepujeme celými piškoty.