Zdravé lívanečky bez mouky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Jablko – 150 g Tvaroh, 5% tuku – 100 g Skořice, drcená – trochu Vejce – 1 kus Hřebíček, celý – trochu Instatní pudink, vanilkový – 15 g Hnědý cukr – 5 g
POSTUP PŘÍPRAVY
Se sníženým obsahem tuku: 343 kcal , 10 g tuky, 19 g bílkoviny, 43 g sacharidy, 3 g vláknina.
Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce, podlijeme vodou, přidáme skořici, hřebíček a cukr. Vaříme asi 10 minut do změknutí jablek.
Mezitím z tvarohu, vajíčka a pudingového prášku připravíme řídké těsto.
Na rozpálené teflonové pánvi zprudka bez použití tuku z obou stran dozlatova opečeme malé lívance.
Podáváme s dušenými jablky.