Bezlepkové žloutkové cukroví z formiček



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

280 g moučkového cukru vanilkový cukr 3 žloutky 1 celé vejce\\r\\nmáslo na vymazání formiček

POSTUP PŘÍPRAVY

* Nejprve důkladně vymažeme suché (!) formičky máslem. Zkusila jsem olej, sádlo, ztužený tuk i Heru, ale nejlépe jdou opravdu vyklápět z másla.
Vymazané formičky si připravíme na plech. Množství těsta je asi na 60 kusů menších formiček.
* V míse vyšleháme cukr, vejce a žloutky do husté pěny asi 8 minut elektrickým šlehačem.
* Do připravených formiček dáváme lžičkou těsto, nijak jej neroztíráme, samo se ve formičce rozleje. Neplníme je až po okraj, těsto se totiž vyfoukne a mohlo by vytéct.
* Dáme plech s formičkami do trouby vyhřáté na 80° C a při této teplotě sušíme zhruba 40 minut.

Můj tip: Přizvěte k pečení tohoto cukroví i své děti a vnoučata. Zvláště při vymazávání formiček budou vděčnými pomocníky, svými prstíky to totiž zvládnou mnohem dokonaleji, než dospěláci! A ještě jedna rada: Tohle cukroví se v troubě nepeče, ale suší! Takže spěch opravdu není na místě.\\r\\n\\r\\nPodrobný fotonávod má zde: http://hobbymanie.tv/clanek/z-receptare-nasi-prababicky-bezlepkove-zloutkove-cukrovi-z-formicek/