Škvarkové pagáčky- výborné k vínu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

40 dkg hladké mouky,20 dkg mletých škvarků,1 plná lžíce rozpuštěného sádla,2 žloutky,1 kostka droždí,sůl,pepř,1 dl šlehačky,3 lžíce bílého vína( nemáme-li dáme 1 1/2 lžíce octa).1 vejce na potření

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto těsto se dělá bez kvásku.
Na vál si odvážíme mouku,přidáme vše ostatní, droždí pouze rozdrobíme-vše dobře promícháme.Rozválíme na placku tlustou a si 1 1/2 cm a vykrajujeme malá kolečka-čím menší tím chutnější.Navrch každého kolečka vytlačíme mřížku -dělám kolečkem na vymačkání brambor( nebo mřížku uděláme nožem).Pagáčky klademe na plechy vyložené pečícím papírem(asi 2 plechy) a necháme 2 hodiny odpočinout.Pak je potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dorůžova.

pagáčky výborně chutnají k bílému vínu