Rizoto po srbsku z vepřové plece



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g vepřové plece,400g rýže ,1 kostku hovězího masoxu , 1 cibule,1 malý rajčatový protlak ,sůl, pepř ,olej, pečenou papriku ( kupuji sterilovanou, nebo můžeme dát kapii), asi lžíce sádla

POSTUP PŘÍPRAVY

Připravíme si rýži. Do kastrolu dáme olej na něj vsypeme propláchnutou rýži a chvíli za míchání podusíme ,aby se zrníčka obalila , pak zalijeme studenou vodou( 1 hrneček rýže + 1 a 1/2 hrnečku vody, ve vodě jsme si rozpustili kostku masoxu ).Dusíme pod pokličkou do měkka -již ji nesolíme.Maso si nakrájíme na malé kostičky, cibuli najemno . Na trochu sádla zpěníme cibuli, pak přidáme kostičky masa, osolíme trochu opepříme -podlijeme a dusíme do měkka. Ke konci dušení přidáme rajčatový protlak a nakrájenou papriku-dochutíme a smícháme s dušenou rýží .Rizoto na talíři sypeme nastrouhaným sýrem.