Kuřecí játra s rukolou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g kuřecích jater + 1 červená cibule + balzamikový ocet nebo červený vinný + 2 lžíce javorového sirupu nebo medu + sůl pepř++ rukola (půl balíčku) či jiný salát jako příloha (rukola je ale k tomu nejlepší)

POSTUP PŘÍPRAVY

játra omyjeme, zbavíme blan, dle vaší preference můžete i pokrájet na menší kousky, a na olivovém oleji opečete ze všech stran, cca 4 minuty, společně s cibulí pokrájenou na osminky. poté zakápnout sirupem, zamíchat a odstavit. mimo plotnu dochutíme octem, solí a pepřem.
můžeme posypat piniemi nebo slunečnicovými semínky a rukolu navrch.
kdo má rád, může po opékání použít i worchester

recept je původně z pořad Když vaří táta, přidala jsem si tam tu cibuli a semínka, ale fantazii se meze nekladou:-)

foto je z hobby.idnes.cz