Tvarohový beránek - velký



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Letos se mě hodně ptáte, jak ho dělám, tak jsem dneska upekla a nafotila... tak snad to bude k užitku i někomu dalšímu. My ho milujeme, dělám i jako bábovku - je nadýchaný a hlavně není suchý, ale krásně vláčný.rnPotřebujeme 3 vejce, 250g cukru, 1 Hera nebo máslo, 1 kostka tvarohu, 250g pol. mouky, trochu PDP, citronová kůra

POSTUP PŘÍPRAVY

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme heru, pak tvaroh, mouku s PDP a nakonec sníh z bílků. Formu dobře vymazat a vysypat strouhankou. Peču 170 st. cca 1 hodinu. Když jsem pekla poprvé, byla jsem tak šťastná, že mi povedl - synovi byly čerstvě 2 roky a prohlásil - "jéééé buchta" - vzpomenu si na vždycky, když ho peču a smějeme se tomu ještě dneska. Ať se podaří a hlavně chutná.

Dobře vymazat formu a vysypu strouhankou - dala jsem i metr, pro představu, jak je forma velká - cca 30 cm
Tady jsou žloutky s cukrem, našlehané bílky, mouka s PDP, tvaroh, máslo -vše potřebné
těsto je trošku tužší, ale do formy je akorát
Po hodině otevřu a zkusím špejlí ho čumáku, jestli je dobře propečený
necháme vychladnout
Po vychladnutí dáme na tácek vždy vyztužím špejlí, aby se neulomila hlava. Můžete dát špejli skrz celé tělo - já někdy dávám také
Pak už stačí jen dozdobit nebo sníst - jíme třeba 3. sen a je pořád dobrý