Žemlovka- luxusnější



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 rohlíků,300 ml vlažného mléka,3 vejce,2 vanilkové cukry,plnotučný tvaroh ve vaničce,moučkový cukr,1 jablko,skořice,kompotované meruňky,máslo na vymazání formy

POSTUP PŘÍPRAVY

Kulatou zapékací mísu si vymažeme máslem.Do vlažného mléka rozšleháme 2 žloutky a 1 vanil.cukr.Rohlíky nakrájíma na kolečka a namáčíme postupně v mléce,vyskládáme na dno formy.Tvaroh si utřeme z 1 žloutkem,1 vanilk.cukrem a moučkovým cukrem-dle chuti,jak máme rádi sladké. Jablko oloupeme a nastrouháme na plátky.Na rohlíky dáme vrstvu tvarohu na to plátky jablek-posypeme skořicí a moučkovým cukem,poklademe meruňkami na to rozetřeme zbytek tvarohu a opět poklademe plátky rohlíků namočených v mléce.A žemlovku dáme zapékat na 30 minut při 180°C.Ze 3 bílků vyšleháme tuhý sníh-rozetřeme na předpečenou žemlovku a ještě dozlatova dopečeme.Podáváme pocukrovanou.