Uzená s kapáním



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vývar z uzeného masa,kousek uzeného masa,kořenová zelenina: mrkev,celer,petržel,kousek pórku,1 stroužek česneku,pepř,sůl,zelená petrželka Na kapání: 1 vejce,3 lžíce vody,4 asi lžíce polohrubé mouky

POSTUP PŘÍPRAVY

Do vývaru z uzeného masa dáme kousky masa nakrájeného na kostičky .Kořenovou zeleninu a stroužek česneku nastouháme (já si nasekám v elektrickém sekáčku),dáme do polévky a povaříme.Dochutíme soli a pepřem.Do hrníčku si vyklepnme vejce přidáme 3 lžíce vody,sůl,,4 lžíce polohr.mouky rozšleháme a pak těstíčko lijeme do polévky přes hrubé struhadlo.- povaříme .Do hotové polévky dáme nasekanou zelenou petrželku.