Sicilský trhací slaný koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g hladké mouky;sušené droždí;rnlžička cukru;lžička soli;2,5 dcl mléka;panenský olivový olej -10 lžic do těsta, olivy, sušená rajčata, pikantní klobáska, sýr (dávala jsem balkán, v originále je feta), oregáno, rozmarýn

POSTUP PŘÍPRAVY

uděláme si kvásek z droždí, cukru, mléka a trochy mouky. Když vzejde, smícháme všechny ingredience na těsto. Pořádně propracujeme, až se nelepí, přidáváme klobásku, sýr, oregáno, rozmarýn a rajčata a dáme kynout - asi na hodinu v teple, nebo přes noc do ledničky.
Po vykynutí tvoříme kuličky z těsta, do kterých zabalíme jednu vypeckovanou olivu, kuličky tak asi velikosti vlašského ořechu. Já do části dávala olivy a do do části ne,to už záleží na každém.....Kuličky skládáme do formy, potíráme olivovým olejem.
Troubu rozpálíme na 180 stupňů (horkovzdušnou na 160) a pečeme do zezlátnutí...