JEMNÝ JOGURTOVÝ KOLÁČEK s kokosem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience: 150 g hladké mouky, 100 g kokosové moučky, 90 g kukuřičného škrobu (maizena), 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 160 g krystalového cukru, 100 g másla pokojové teploty, 50 g mléka, 125 ml kokosového jogurtu, 3 vejce střední velikosti.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce:

Měkké máslo dobře spojíme s cukrem a postupně přišleháváme vejce jedno po druhém, nakonec přidáme zbývající předepsané suroviny.

Těsto vlijeme do vymaštěné formy a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při teplotě 170 st. C.
Vychlazený moučník jemně pocukrujeme.

Dobré pochutnání.

Střed moučníku tvoří malá muffinka, upečená ze stejného těsta ve dvojitém papírovém košíčku pro dozdobení. Dílky nejsou vykrajované, ale rovnou upečené ve formě se samostatnými otvory. Při servírování pak už jen stačí z nich sestaví celý koláč, pocukrovat a libovolně dozdobit.
Speciální forma na pečení jednotlivých samostatných dílků tohoto jemného koláčku.