Oříškové košíčky s krémem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na košíčky : 100 g změklého másla, 120 g krupicového cukru, nejlépe hnědého, 100 g lískových oříšků( můžou být i vlašské), jemně umletých, tuk na vymazání formiček Na krém: 250 g mascarpone, žervé nebo jemného tvarohu, citronovou šťávu, 3 lžíce práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto: vyšleháme máslo s cukrem do pěny a zašle hame na mleté ořechy. Těsto vyjde na 12 formiček cca 6 cm v průměru. Do každé formičky dáme tak lžíci těsta a pečeme dokud nezezlátne a nevyběhne po okrajích formiček. Poté necháme lehce z chladnout a opatrně výklopníme na papírovou utěrku aby se vpilo přebytečné máslo. Než vychladnout úplně uděláme si krém. Jednoduse smícháme mascarpone, cukr a šťávu. Naplníme s ním košíčky a dáme chladit. Před podáváním ozdobíme kouskem ovoce.