Kapustové karbanátky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g kapusty,1 cibule,2 rohlíky,200 ml mléka,200g vařeného uzeného masa,3 vejce( 1 do těstíčka,2 na obalení,strouhanka,sůl,pepř,1 lžíce solamylu,olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Kapustu zbavíme košťálu,rozkrojíme na čtvrtky a povaříme ve vroucí osolené vodě asi 5 minut.Když kapusta změkne ,vyndáme ji a necháme okapat.Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na oleji dozlatova.Rohlíky namočíme do mléka.Uzené maso nakrájíme na maličké kostičky.Z kapusty vymačkáme vodu a společně s namočenými rohlíky umeleme.( já dělám v chopru-rozsekám),V míse smícháme umletou kapustu,kostičky uzeného masa,osmaženou cibulku,1 vejce,lžíci solamylu( lépe drží těsto pohromadě),osolíme,opepříme,je-li třeba zahustíme trochou strouhanky.Z těstíčka tvarujeme karbanátky ,které obalujeme ,nejdříve v misce v které rozšleháme 2 vejce a pak ve strouhance.Smažíme po obou stranách dozlatova.Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.