Guláš bez míchání



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg hovězí kližky, 1 l hovězího vývaru, 3 velké cibule,asi5 stroužků česneku(podle chuti),,sůl,pepř,2 lžičky gulášového koření,3 lžičky sladké mleté papriky,na zahuštění strouhanku z tvrdého chleba,já zahušťuji 3 lžícemi solamylu

POSTUP PŘÍPRAVY

Předehřejeme si troubu na 220°C.Cibuli nakrájíme nahrubo,maso na kostky,přidáme vše ostatní(mimo solamylu)-promíchámem,přikryjeme alobalem a dáme do trouby.Za dobu pečení nemícháme, ani již nepodléváme -pečeme asi 1 a3/4 hodiny -až 2 hodiny.Jeli tekutina z masa pryč-samozřejmě maso podlijeme,aby se nepřipálilo.Hotový guláš zahustím solamylem-rozmíchaným v troše studené vody( nebo chlebovou strouhankou).Podáváme s chlebem,knedlíky,kolínky nebo brambory-jak kdo má rád.

Pečený guláš