Králík Braillon s hořčicí



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Králík * dijonská hořčice * sůl, pepř, po lžičce tymián a rozmarýn * anglická slanina * 300 ml bílého vína * 200ml šlehačky

POSTUP PŘÍPRAVY

Jedná se o francouzský recept, trochu upravený. Hledala jsem recept, který by byl vhodný i pro mraženého králíka, přece jen čerstvý má trochu jinou chuť.
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Králíka rozporcujte, posypte trochu rozmarýnem a tymiánem a potřete dijonskou hořčicí. Na pánvi postupně opečte, aby se maso zatáhlo. Dejte do zapékací nádoby. Poté osolte a opepřete. Ve výpeku opečte anglickou a zalijte vínem, nalijte na králíka a dejte péct na 2 hodiny zakryté. Poté vyjměte králíka, výpek zalijte smetanou s rozmíchanou moukou a provařte.
Podává se s brambory na všechny zpúsoby.