BRAMBOROVÁ BUCHTA - HLUCHEC - BÁČ.....JAK KDO CHCE.-) nejlepší....náš rodinný recept



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

podobný recept jsem tu nenašla, tak vkládám pro inspiraci, my tohle jídlo milujeme. 500g polohr. mouka, 1 a čtvrt kostky droždí + 0,5 l mléka + 1 lžička cukru = kvásek, 4 větší vařené brambory, hrubě nastrouhat, 3 syrové brambory jemně nastrouhat, 2,5 lžiičky soli, 2 vejce, půl paličky česneku prolisovat, 2 lžíce majoránky, špetku pepře, uzenina dle aktuálních zásob....hodí se měkké salámy, buřtíky, anglická, uzené .....cca 200g nakrájet na kostičky, ale kdo nechce, nemusí dávat, ale samožřejmě pak buchta tolik nevoní:-)

POSTUP PŘÍPRAVY

Necháme vzejít kvásek, v míse si přípravíme mouku, brambory, koření, uzeninu, sůl, přidáme kvásek, 2 vejce, řádně zamícháme a necháme půl až 1 hod kynout, podle tepla, droždí atd. .....obsah se cca zdvojnásobí.
Hluboký pekáč vymažeme olejem nebo sádlem, vysypeme strouhankou (kdo má rád peč. papír, není problém)
a z mísy nalejeme vykynuté těsto.
Přikryjeme utěrkou a necháme ještě chvíli kynout, než se předehřeje trouba na 180 -200 st.. Potom vykynutou buchtu hojně pokapeme olejem, nebo sádlem a šup do trouby, pečeme krásně dozlatova.
Je to taková ta krásně vláčná dobrota, žádná sušenka a dusič:-)
Zkuste a dejte vědět, jak jste byly úspěšné.

a takto celý pekáč