Knedlíky ovocné z domácí pekárny

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 470 ml mléka 30 g rozpuštěného másla 2 žloutky 2 lžíce cukru krupice špetka soli 750 g hrubé mouky 2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí

POSTUP PŘÍPRAVY

Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Nejdříve tekuté - mléko, žloutky, tuk+sypké - mouka, cukr, droždí a na stranu sůl

Prsty nebo pomocí rozvalovacího válečku těsto roztáhneme, naplníme čerstvým anebo rozmraženým ovocem, džemem apod. Dobře zabalíme a necháme cca 30 minut kynout.

Pak vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 4 minuty pod pokličkou, pak je obrátíme a dovaříme bez pokličky cca 6 minut.
Po vytažení knedle propícháme, aby se nesrazily!!!
Nakonec posypeme moučkovým cukrem se skořicí, polijeme máslem, můžeme posypat mletými ořechy a přelít horkými borůvkami.
Můžeme pařit na páře nebo parním hrnci, podle velikosti knedlíků cca 20 minut ve všech třech (dvou) patrech.