Žampionový krém

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g čerstvých žampionů, 150 g cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 masox, 1 smetana na vaření, sůl, pepř, bobkový list, kopr, petrželka

POSTUP PŘÍPRAVY

Nakrájenou cibuli orestovat na másle, přidáme 1/2 očištěných a na plátky nakrájených žampionů, zesklovatíme je na cibulce, přidáme hladkou mouku, kterou osmahneme a zalijeme necelým litrem studené vody, rozmícháme, vložíme masox, bobkový list, osolíme a opepříme. Vaříme za občasného míchání 20 minut.

Bobkový list vytáhneme a polévku rozmixujeme, přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr a necháme provařit.

Na talíři zdobíme zbylými žampiony, které jsem na pánvičce osmažila a ozdobit čerstvou petrželkou.