Kuličky z mletého masa na hlívě-podle slovenské maminky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g mletého masa (měla jsem směs vepřového a hovězího), 1 syrový brambor, sůl, pepř, 1 vejce, 500 g hlívy ústřičné, 1 cibule, ole,j červená mletá paprik, pálivá případně i feferonka, trochu majoránky, 2-3 stroužky česneku, voda..Na zahuštění (kdo chce): trochu polohrubé mouky voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Do mletého mäsa vmiešame soľ, čierne korenie, na jemno nastrúhaný zemiak a vajce. Formujeme guličky o priemere cca 3 cm, ktoré opekáme na oleji.

Na to istom oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku a pretlačený cesnak, hlivu - umytú a pokrájanú, okoreníme, osolíme, prípadne aj štipku feferónového krému a podlejeme trochou vody.

Keď to vrie, vložíme osmažené mäsové guličky a varíme cca 20 minút.

Pred koncom pridáme majoránku, dochutíme, pripravíme z polohrubej múky a vody záklechtku, ktorým to trochu zahustíme - nie je podmienkou a prevaríme.