Můj oblíbený chléb se semínky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

používám 300ml hrnek: 1 HR chlebové mouky, 2 HR hladké mouky, 1 a ½ (- ¾ ) HR vlažné vody, ½ droždí, hrstka vloček, hrstka slunečnicových semínek, podle oka lněných, sezamových i chia semínek, 1 vrchovatá KL soli, 1 KL kmínu celého, 1 KL kmínu drceného, lze přidat i chlebové koření (koupila jsem ve zdravé výživě). Mouka na podsyp a sádlo na vymazání mísy.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše smícháme vařečkou = mouka + voda a do ní rozdrobíme droždí, pak postupně ostatní přísady (může se těsto zdát být řidší, nevadí), a necháme v míse kynout pod utěrkou cca 30 minut. Troubu rozpálíme na 220°C.
Pomoučíme vál (nebojíme se nasypat trošku vrstvu mouky) a na tu mouku vyklopíme těsto. Do trouby vložíme cca na 1-2 min nahřát pečící mísu, kterou nejprve vymažeme sádlem. Vyndáme mísu z trouby a mokrýma rukama přeložíme několikrát těsto, bude krásně pomoučené a vložíme ho do mísy. Přiklopíme a pečeme 30 minut, pak víko sundáme a dopékáme chleba dozlatova a dokřupava ještě 15 minut. Vyklopíme a necháme vychladnout na utěrce.

Příprava...
zadělané těsto....
nakynuté těsto....
vyklopené na pomoučený vál...
vymažeme mísu a dáme nahřát do rozpálené trouby....
mokrýma rukama přeložíme několikrát těsto a vložíme do mísy, je hezky pomoučené....
přiklopit víko a šup do trouby....
upečený voňavý křupavý chléb...
vychladlý a rozkrojený....
připravený k jídlu... Dobrou chuť!