POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 ks většího buclatého lilku, 200 g šunky, 200 g mozzarelly, 100 g gorgonzoly (popř. i nastrouhanou nivu), slunečnicový, nebo olivový olej, strouhanka na obalování.
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup práce:
Omytý lilek nakrájíme na stejné plátky o síle asi 6-7 mm, namočíme je v oleji, zabalíme ve strouhance a vložíme na plech s pečícím papírem - nesolíme.
Na lilková obalená kolečka vyskládáme plátky šunky, mozzarelly (nebo nakrájenou na kostičky), vložíme plnou malou lžičku gorgonzoly (nebo nivy), posypeme strouhankou, vložíme do rozehřáté trouby a upečeme.
Servírujeme s čerstvým zeleninovým salátem.
Dobré pochutnání.
Pečeme v rozehřáté troubě na 200 st. C asi 20 minut. Po 15 minutách raději lilky již kontrolujeme. |
Servírujeme s jakýmkoliv salátem z čerstvé zeleniny. |
Zapečený lilek můžeme zpestřit i zralými fíky se šunkou (v našem případě se šunkou prosciutto). |
Pohled na talířek s celou kytičkou sestavenou z fíků a šunky. |
Méně výrazná chuť mozzarelly dobře chuťově ladí s gorgonzolou a ve spojení s lilkem je to opravdu pikantní záležitost. |