Jablkové čatný s kari,zázvorem a karamelizovanou cibulkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg jablek,300 g cibule,350 g cukru krystal,120 ml octa /v původním receptu bylo 250 ml,což by podle mě bylo příliš kyselé/,lžička soli,lžička pepře /dala jsem cayenský/rn2 bobkové listy,1-2 lžičky kari,1 lžička mletého zázvoru,olej,kdo má rád-chilli papričky,já nedávala

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji osmahneme cibuli a zasypeme třetinou cukru.Mícháme,dokud nezkaramelizuje-trvá docela dlouho.Jakmile začne chytat sytě zlatou barvu,zalijeme octem.Přidáme oloupaná nakrájená jablka a ostatní ingredience.Přikryjeme a dusíme za občasného míchání cca půl hodiny.Směs chytá úžasnou barvu.Pak vyndáme bobkové listy-a buď plníme do skleniček,tak jak je nebo-jako já rozmixujeme tyčákem a máme hustou omáčku,která je velmi podobná kari omáčce prodávané u Mekáče.Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.