Zdravý Jahelník z kokosového mléka se švestkami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Jáhly, kokosové mléko, kokosový cukr případně třtinový či sladký sirup, švestky čerstvé či kompotované, trocha strouhaneho kolosu, skořice, vejce, špetku soli, trocha másla (v mem případě přepuštěného nebo též ghi.

POSTUP PŘÍPRAVY

Jáhly dle návodu spáříme a uvaříme doměkka na kaši v kokosovém mléce (lze samozřejmě i v obyč. či jiném mléku) s cukrem já dávám kokosový případně třtinový a špetkou soli. Trvá to cca půl hodiny. Poté půlku kaše nandám do zapékací misky pokladu bohatě švestkami a posypu skořicí, návrstvým druhou polovinu kaše a zaleji vejcem rozšlehanym v troše mléka (opět kokosovém či jiném) s pokladu plátky másla (ghi). Dáme zapéct na cca 180C na 30-40 min. Lze jíst teplý o studený.