Pečená dýně s kroupami a baby špenátem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg dýně (hodí se jakákoliv - máslová nebo hokaido), 2 červené papriky, 2 lžíce harissa pasty, 1 lžíce olivového oleje, 200 g ječných krup, 1 stroužek drceného česneku, šťáva z 1 citrónu, 150 ml hustého řeckého jogurtu, 200 g lístků baby špenátu, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve dýni očistíme od slupky a semínek, aby nám zůstala jen čistá dužina. Troubu předehřejeme na 200 °C. Dýni nakrájíme na malé úhledné kostičky a přendáme na plech vyložený pečicím papírem potřeným olejem. Papriku nakrájíme na malé kostičky a přimícháme k dýni. Společně pečeme asi 15-20 minut. Zelenina musí být měkká, ale stále trochu "na skus".rnVe velké míse si smícháme olej a koření harissa. Jakmile zeleninu vyndáme z trouby, vsypeme ji do mísy a promícháme spolu s kořením.rnKroupy si uvaříme dle návodu na obale. Místo vody můžeme uvařit v zeleninovém vývaru.rnV misce smícháme česnek, citrónovou šťávu a řecký jogurt. Osolíme a opepříme. Jakmile máme kroupy hotové, necháme je chvíli vychladnout. Vlažné je pak přimícháme do mísy se zeleninou a smícháme s lístky omytého a osušeného špenátu. rnPokrm servírujeme buď přelitý zálivkou z jogurtu, anebo ji můžeme podávat zvlášť v malé mističce. Podávat lze vlažné i studené.