Na způsob RED VELVET



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: mouka hladká a polohrubá – půl na půl 500 gramů, máslo 140 gramů (změklé), cukr moučka 300 gramů, kakaový prášek 30 gramů, vejce 4-5 kusů, podmáslí nebo kefír 480 mililitrů, potravinářská barva 1 lžička (gelová) – ale nemusí být, ocet vinný 3 lžičky, jedlá soda 2 lžičky, prášek do pečiva 1 kus, sůl 1 lžička Krém:mascarpone 250 gramů, tvaroh měkký 3 kusy (kostky), cukr moučkový 200 gramů, máslo 120 gramů (změklé)

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept jsem si vymyslela, protože mi chutná dort RED VELVET, ale nechtělo se mi dělat s dortem. Tak jsem zkusila tohle. Postup: Našleháme cukr, změklé máslo, sůl a celé vejce (dlouho a pěkně vyšlehat - mně to dělá robot:). Pak dáme kefír nebo podmáslí, mouku, ocet, barvivo, kakao, PDP, sodu a zamícháme. Vylijeme na plech, vyložený pečícím papírem, pečeme na 180 stupňů - horký vzduch. Mezitím si vyšlehám suroviny na krém. Z kraje korpusu odeberu kousek, upečený korpus rozdrobím a dám si na dozdobení. Po vychladnutí korpusu ho půl natřu na povrch a uhladím... Posypu odebraným drolením. Druhou půlku dám do zdobicího pytlíku a nastříkám na natřený krém ještě pusinky. Buchtu ukládám do lednice:)) Dobrou chuť:)))

Nakrájená