Buchta z dýně podle Hanky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g dýně Hokaido, 400 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice, 2 vejce, 150 ml oleje, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, máslo a hladká mouka na vysypání formy

POSTUP PŘÍPRAVY

Dýni Hokaido oloupeme, vydlabeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, oba cukry, vejce, olej a promícháme. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou a nalijeme polovinu těsta. Do druhé poloviny těsta přimícháme kakao a vlijeme na světlé těsto. Chceme-li vytvořit v buchtě barevné ornamenty, krátce promíchneme obě těsta špejlí. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut. Hotovou buchtu poznáme tak, že do ní zapíchneme špejli, pokud se na ni nepřilepí žádné těsto, je hotovo.