Pštrosí vejce



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g mletého masa, 5 strouž­ků česneku, 1 vejce, 1 šalotka, trocha smetany nebo mléka, sůl, pepř,sladká paprika, několik plátků slaniny na vyložení hrnce, 5-6 vajec uvařených natvrdo, strouhanka (nejlépe Panko)

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso + vejce + šalotka, pokrájená na drobno + prolisovaný česnek + pepř + sůl + paprika + smetana - vypracovat směs.

Masovou směs rozdělit na 5-6 dílů.
Z každého dílu v ruce udělat placku, zapracovat natvrdo uvařené vejce a obalit ve strouhance.

Na dno hrnce rozložit slaninu, na ní poskládat vejce a podlít trochou vody.

Pomalit na LOW 5 hodin (3,5l hrnec).

Maso + vejce + šalotka, pokrájená na drobno + prolisovaný česnek + pepř + sůl + paprika + smetana - vypracovat směs. Masovou směs rozdělit na 5-6 dílů. Z každého dílu v ruce udělat placku, zapracovat natvrdo uvařené vejce a obalit ve strouhance.
Na dno hrnce rozložit slaninu, na ní poskládat vejce a podlít trochou vody.
Pomalit na LOW 5 hodin (HIGH 4 hodiny).