Holandské řízky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g mletého vepřového masa, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra (Ementál, Gouda...), 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, petrželka, bílý pepř, sůl, strouhanka (nejlépe Panko strouhanka), máslo

POSTUP PŘÍPRAVY

V míse smíchat maso + sýr + vejce + mouku + pepř + sůl + pokrájenou petrželku (v případě potřeby dohustit strouhankou).

Z hmoty vytvarovat několik bochánků (7 po cca 100 g) a lehce je obalit ve strouhance.

Dno hrnce vymazat máslem, rozložit do něj řízky a na povrch každého položit kousek másla.

Pomalit na LOW 5 hodin (3,5l hrnec).

V míse smíchat maso + sýr + vejce + mouku + pepř + sůl + pokrájenou petrželku (v případě potřeby dohustit strouhankou).
Z hmoty vytvarovat několik bochánků (7 po cca 100 g) a lehce je obalit ve strouhance.
Dno hrnce vymazat máslem, rozložit do něj řízky a na povrch každého položit kousek másla.
Pomalit na LOW 5 hodin (HIGH 4 hodiny).