Béřovický králík



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

králičí díly (ideálně stehna, je možné přihodit i jiný druh masa - kotletu, bůček, kuře....), v případě potřeby trochu jíšky; * MARINÁDA: 1 dcl oleje, 1 lžička soli, 2 lžičky kečupu, 2 lžičky hořčice, ½ lžičky mletého bílého pepře, 1 lžička sladké papriky, 1 větší cibule, 5 stroužků česneku

POSTUP PŘÍPRAVY

Připravit marinádu - cibuli pokrájet na drobno, česnek prolisovat + přidat ostatní suroviny a namíchat pastu.

Králičí maso potřít marinádou, vložit do hrnce a hrnec uložit do lednice na 12-24 hodin.

Poté přidat panáka vody a pomalit na LOW 5-6 hodin (3,5l hrnec).

V případě potřeby výpek trochu zahustit jíškou.

(V tomto případě příloha šťouchané brambory s lehce podušeným baby špenátem.)

Připravit marinádu - cibuli pokrájet na drobno, česnek prolisovat + přidat ostatní suroviny a namíchat pastu. Králičí maso potřít marinádou, vložit do hrnce a hrnec uložit do lednice na 12-24 hodin.
Poté přidat panáka vody a pomalit na LOW 5-6 hodin. V případě potřeby výpek trochu zahustit jíškou.