Kuličky plněné sýrem s tarhoňou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* KULIČKY: 500 g mletého masa (mix hovězího a vepřového), 2 vejce, strouhanka, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, mletá paprika, bylinky (bazalka, oregáno, petrželka), na naplnění sýr (Eidam, Gouda, Niva, Mozarella...), cibule na vyložení hrnce; * TARHOŇA: 200 g tarhoni, asi 5 žampionů, 5 plátků sušených rajčat, 1 cibule, olej na osmažení tarhoni, 1 lžička sladké papriky, špetka uzené papriky, sůl, bílý pepř, 2 lžíce oleje ze sušených rajčat, bylinky na ozdobení (lahůdkovou cibulku, petržel, bazalku...)

POSTUP PŘÍPRAVY

V míse smíchat maso + vejce + prolisovaný česnek + sůl + pepř + papriku + bylinky, podle potřeby dohustit strouhankou.
Sýr pokrájet na menší kostky.
Z masové hmoty utvořit placku, doprostřed vložit kousek sýra a zabalit do kuličky.
Cibuli pokrájet a nasypat na dno hrnce.
Na cibuli rozložit kuličky

Pomalit 5 hodin na LOW (3,5l hrnec).



Tarhoňu restovat na 2 lžících oleje.
Jakmile začne chytat zlatou barvu, přidat papriku + uzenou papriku, rychle zamíchat a hned přilít horkou vodu.
Přidat sůl + trochu pepře, vařit na nejslabším plameni asi 10 minut (občas promíchat a podle potřeby přidávat horkou vodu tak, aby to po těch 10 minutách nebylo vysušené, ale aby už tam nebyla volně tekoucí voda).
Potom odstavit a nechat pod poklicí dojít.

Na oleji z rajčat orestovat na drobno pokrájenou cibuli - jakmile začne cibule zlátnout, přidat na kostky pokrájená rajčata + žampiony, nakrájené na osminky nebo plátky.
Společně restovat do změknutí žampionů.
Zeleninu smíchat s tarhoňou.
Na talíři posypat bylinkami.

V míse smíchat maso + vejce + prolisovaný česnek + sůl + pepř + papriku + bylinky, podle potřeby dohustit strouhankou. Sýr pokrájet na menší kostky. Z masové hmoty utvořit placku, doprostřed vložit kousek sýra a zabalit do kuličky. Cibuli pokrájet a nasypat na dno hrnce. Na cibuli rozložit kuličky.
Pomalit 5 hodin na LOW.