Pouťové koláčky z majolky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kg hladké mouky, 4,2g droždí, 300ml mléka, 8 dkg cukru krystal, 100 ml majonézy, 1 dcl oleje, 2 žloutky, špetka soli, 1 vajíčko na potírání, hrozinky nebo mandle

POSTUP PŘÍPRAVY

Kdo má pekárnu, nechá zpracovat a kynout těsto na PRG Těsto, kdo nemá, zadělá těsto klasicky. Po nakynutí rozdělíme těsto na 3 díly, rozválíme placku a vykrajujeme kolečka, klademe na plech, prsty vytlačujeme střed, okraje potřeme rozkvedlaným vajíčkem, střed koláčků vyplníme jakoukoli náplní (tvarohovou, makovou, džem, povidla), dozdobíme rozinkami nebo mandličkami a pečeme 25-30min při 175°C. Z této dávky bylo cca 65 kusů v průměru asi 8cm koláčků a dva větší, viz foto. Koláčky vydrží vláčné i druhý den.

... dobrou chuť ...