Dynove pyre bez krajeni



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 cela dyne hokaido, 2 cibule, sul, 1 deci mleka (vegan nahradi rostlinnym, pokud nemame v nejhorsim tepla voda), par lzic masla - nemusi byt, jakekoliv koreni

POSTUP PŘÍPRAVY

Dyni umyjeme, polozime celou i se slupkou na plech na spodni rost. Peceme asi půl hodiny 200 C. Do změknutí (pomocí píchnutí vidličkou poznáme).

Mezitim nakrajime cibuli na kosticky a usmazime na oleji.

Dyni vydlabeme lzici, nakrajime na kostky. Nyni neni tak tvrda a jde to jako po masle. Slupka je mekka a jedla.
Mleko s maslem ohrejeme v jednom hrnku, aby bylo teple, ne horke.
Kostky i se slupkou rozmixujeme s cibuli, mlekem, maslem a soli.
Naše deti nemají rády kousky cibule. Proto mixuji dohromady. Jde zamíchat i do rozmixovane směsi posléze.

Na fotografii je sojove maso. Kostky uvarene 10-15 minut v okorenene vode. Vymackat poradne vodu. Smazene na te stejne panvi od cibule (cast cibule muzeme nechat) s grilovacim korenim.

Dyni dame pict celou. Jednoduse polozime na plech a peceme. Dala jsem 200 C.
Upecena dyne je mekka, jde krasne vydlabat lzici a nakrajet.
Vydlabana dyne.
Kostky a usmazena cibule v hrnci. Použila jsem červenou cibuli.
Mixovani ponornym mixerem.