Lasagne



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

plátky lasagne (počet podle velikosti hrnce, aby bylo na 4 vrstvy), 500 g mletého hovězího masa, několik plátků anglické slaniny, 3 šalotky, 3 stroužky česneku, 150 g Mozarelly, 300 g tvrdého sýra (Gouda, Ementál...), 250 ml hovězího vývaru, malý rajský protlak, 500 ml Passaty, sůl, pepř, olej na orestování, máslo na vymazání hrnce

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve si připravit suroviny: anglickou slaninu pokrájet na nudličky, šalotku pokrájet na drobno, česnek prolisovat, Mozarellu nakrájet na plátky, tvrdý sýr nastrouhat.

Na pánvi osmahnout cibulku + anglickou slaninu, poté přidat maso a restovat, až se maso rozdrobí.
K masu přidat protlak + Passatu + vývar (nechat si pár lžic stranou, pak se naleje na dno hrnce) + česnek + sůl + pepř a vše promíchat.

Hrnec vymazat máslem.
Na dno hrnce nalít trochu vývaru.
- na to rozložit plátky lasagní
- na lasagne dát ⅓ masové směsi + ⅓ nastrouhaného sýra
- na to rozložit plátky lasagní
- na lasagne dát ⅓ masové směsi + plátky Mozarelly
- na to rozložit plátky lasagní
- na lasagne dát poslední ⅓ masové směsi + ⅓ nastrouhaného sýra
- na to rozložit plátky lasagní
- na lasagne nasypat zbytek nastrouhaného sýra

Pomalit 5 hodin na LOW (3,5l hrnec) a pak nechat minimálně 1 hodinu odstát.

Nejprve si připravit suroviny: anglickou slaninu pokrájet na nudličky, šalotku pokrájet na drobno, česnek prolisovat, Mozarellu nakrájet na plátky, tvrdý sýr nastrouhat. Na pánvi osmahnout cibulku + anglickou slaninu, poté přidat maso a restovat, až se maso rozdrobí. K masu přidat protlak + Passatu + vývar (nechat si pár lžic stranou, pak se naleje na dno hrnce) + česnek + sůl + pepř a vše promíchat.
Hrnec vymazat máslem. Na dno hrnce nalít trochu vývaru a pak vrstvit.
Pomalit 5 hodin na LOW a pak nechat minimálně 1 hodinu odstát.