Záhorácký závitek



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

plátky vepřového masa cca po 100-150 g (krkovice, kýty, bůčku ...), kysané zelí, cibule, trochu anglické slaniny (nebo uzeného masa), kmín, sůl, černý pepř, česnek (čerstvý nebo sušený)

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve připravit suroviny:
- plátky masa naklepat
- slaninu nakrájet na malé kostičky
- cibuli pokrájet na drobno
- zelí trochu vyždímat a překrájet

Maso po obou stranách okořenit solí, pepřem a česnekem.
Na pánvi nasucho osmahnout slaninu, jakmile pustí trochu tuku, přidat cibuli a smažit do zlatova.
K cibuli vmíchat zelí + trochu kmínu, dál nedusit a nechat trochu zchladnout.

Na plátky masa položit trochu zelí, smotat a zajistit.

Závitky naskládat do hrnce, maličko podlít vodou pomalit na LOW 5 hodin (3,5l hrnec).

Na konec v případě potřeby možno šťávu zahustit trochou hotové jíšky.

Nejprve připravit suroviny: plátky masa naklepat, slaninu nakrájet na malé kostičky, cibuli pokrájet na drobno, zelí trochu vyždímat a překrájet. Maso po obou stranách okořenit solí, pepřem a česnekem. Na pánvi nasucho osmahnout slaninu, jakmile pustí trochu tuku, přidat cibuli a smažit do zlatova. K cibuli vmíchat zelí + trochu kmínu, dál nedusit a nechat trochu zchladnout.
Na plátky masa položit trochu zelí.
Smotat a zajistit.
Závitky naskládat do hrnce, maličko podlít vodou.
Pomalit na LOW 5 hodin. Na konec v případě potřeby možno šťávu zahustit trochou hotové jíšky.