Jednoduchá polévka z kyselého zelí



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

BIO Rýžové chlebíčky s amarantemrn400 g kyselého zelírn1 litr zeleninového vývarurn4 menší bramboryrn1 lžíce vepřového sádlarn2 lžíce hnědé pohankyrn1 středně velká cibulern2 stroužky česnekurn1 lžička mleté papriky maďarského typurnSůl, mletý pepř dle potřebyrnLístky čerstvé majoránky na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

Hnědou pohanku uvaříme v zeleninovém vývaru. Brambory vaříme samostatně ve slupce, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a opečeme na sádle dohněda. Po jejich vyjmutí na stejném sádle dohněda orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kyselé zelí, nastrouhaný česnek, posypeme mletou červenou paprikou a přidáme uvařenou pohanku spolu s vývarem. Polévku krátce povaříme, aby se chutě spojily. rnrnPodáváme s bramborami a nadrcenými BIO RACIO rýžovými chlebíčky a ozdobené lístky majoránky.